En iyi forum scripti

Forum siteleri için bir çok ücretli ve ücretsiz scriptler bulunmakta.Ancak en popüler forum scriptleri vbulletin,smf,mybb,phpBB.Sizler için popüler forum scriptlerinin avantajları ve dezavantajları neler ? Hangisi seo'ya daha iyi , hangisi daha kullanışlı sizler için derledik.İlk olarak vBulletin ile başlıyoruz.
Vbulletin kuşkusuz en kullanışlı ve en iyi forum scriptidir.Lisansı para ile satılmaktadır.Ancak bir çok null(warez) olarak kullanmaktadır.Null lisansız vbulletin kullanmak yasaktır zaten bir çok hosting şirketleri lisanssız vbulletin kullandırmazlar.Bu güzel forum scriptini para verip lisansını alıp rahat etmek varken neden null sürüm kullanılsın.Vbulletin çok kullanışlıdır.Vbseo işleminide uyguladıktan sonra tadından yenmez.Avantajlarına gelirsek hiç bilginiz olmasa bile rahatlıkla kendi temanızı yapabilirsiniz.Bir çok eklentiyi paket olarak yükleyip sorunsuz bir şekilde forumunuza entegre edebilirsiniz.Kurulumuda çok kolaydır örnek www.siteismi.com/install/.install.php ile kurulumu yapabilirsiniz.


Smf ücretsiz açık kaynaklı bir forum scriptidir.Simple machines tarafından geliştirilmektedir.Smf ücretsiz olduğu için tercih edilmekte.Smf'nin en büyük sorunu kuşkusuz seo yani linkler iddaa'lı bir forum sitesi kuracaksak smf tercih edilmemelidir.Seo bakımından 0'dır smf.Seo eklentileri var pretty urls ve seo4smf ancak pretty database'yi şişirir.Seo4smf'de tam seo sayılmaz aslında linkleri yönlendiriyor ve bir çok sorun oluşturuyor.Smf vbulletine göre çok daha basittir.Smf kullananlar siteyi neredeyse baştan aşağı değiştirmekte.Smf forumlarda daha az bandwith için top 10 ve gereksiz eklentiler kaldırılmalı.Tablolar onarılmalı ve gereksiz loglar silinmeli.Hata kaydı tutulmalı ve gerektiğinde silinmeli.Smf'nin de kurulumu kolaydır.Herkes kurabalir ben webmaster'lığa yeni başlayan kişilere smf'yi öneririm.Smf üzerinde bir çok çalışma ve geliştirme yapabilirsiniz.Smf'nin diğer en büyük sorunlarından biri ise istediğimiz bir yere html ve javascript kodu ekleyememiz özellikle google analitycs,sayyac kodu ve diğer html kodları eklediğimizde direk hata verir.Bu yüzdende smf bazen insanı çileden çıkartabilir.Ücretsiz forum bu kadar tabi geçin vbulletin'e kafanız rahat etsin.


Mybb php kodlamalı mysql tabanlı ve gelişmiş bir çok özelliklere sahip kullanışlı ve dinamik ücretsiz forum scriptidir.
Kullanımı kolay ve anlaşılır arayüzü ve kullanan kişi tarafından geliştirilmeye açık yapısı sayesinde istediğiniz zevkinize göre eklentiler kurabilmenin yanı sıra güvenlik konusunda etkili sağlam bir yapıya sahip forum scriptidir.
Mybb'nin açılımı ''My bulletin board'',yani türkçesi ''Benim mesaj panom'' anlamına gelmektedir.
Benzerlerine oranla daha güvenli ve daha kullanışlı bir scripttir.
Hatta çok benzediği için,Vbulletin forum scripti idarecileri tarafından Mybb hakkında bir çok kez yasal suçlamalarda bulunulmuştur.
Bilindiği gibi Vbulletin ücretli bir sistemdir.Mybb ise Vbulletin de bulunan özelliklerin neredeyse tamamını bünyesinde barındırmaktadır ve Ücretsizdir.
Yüzlerce arayüze sahiptir ve mevcut kodlama bilgilerinizle basit bir şekilde kullanışlı ve göz alıcı arayüzler yapmanız mümkündür.
Kolay eklenti kurulum sistemi ile hiç bir kod bilginiz olmasa dahi,bir tık ile dilediğiniz geliştirmeyi forumunuza dahil edebilmenize olanak tanımaktadır.
Sürekli geliştirilen ve güncellenen Güvenlik konusunda başarılı bir script olmasının yanı sıra bir çok Ülkede Lisan paketleri yayınlandığı için dilediğiniz dil seçeneğini kullanarak forum kurabilirsiniz.
Sorunlarınıza etkin ve hızlı çözümler sunan destek ekipleri mevcuttur.Türkiye'de Mybb scriptinin Resmi Destek Sitesi MybbDestek.Com dur.
Mybb arama motorlarının örümcekleri tarafından kolayca hafızaya alınabilir ve sitenizin arama sonuçlarında üst sıralarda çıkmasını kolaylaştırır.
Forum idarecisi iseniz veya Forum idarecisi olmak istiyorsanız Tercihiniz kesinlikle Mybb olmalı...

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Bu yazının geçerliliği hala var mı? Cevap verirseniz sevinirim. info@matematikevim.com benim adresim

Unknown dedi ki...

Bu yazının geçerliliği hala var mı? Cevap verirseniz sevinirim. info@matematikevim.com benim adresim

Yorum Gönder