Site nasıl açılır ?



İnternetteki web sitelerinin nasıl açıldığını bilmeyenler için bu yazımızda sizlere bir internet sitesinin nasıl kurulacağını anlatacağız.Site açabilmek için bizlere

Hosting,domain ve tasarım lazım.Belki hosting,domain kelimelerini ilk defa duymuştursunuz anlamlarını sizlere açıklayalım.

Hosting nedir ?

Hosting sitemizin tasarımını,dosylarını barındırabileceğimiz alan.Hostinglerinde özelliği var tabiki ihtiyacınız olan yani kurmak istediğiniz siteye göre web hostingi seçmelisiniz.

Domain nedir ?

Domain mesela www.akipax.com www.facebook.com www.siteniz.com gibi uzar gider.Domain alan adıdır mesela kişisel site açacaksınız isimsoyisim.com gibi domain alabilirsiniz.

Hosting ve domain nereden alınır ?

Bir çok hosting ve domain firmaları var.Önemli olan güvenilir ve hizmeti iyi olması.Çok sayıda güvenilir firma var istediğiniz firmadan banka havale,kredi kartınızla online olarak alabilirsiniz.İster 1-2 yıl ister 5-10 yıl alabilirsiniz 1 yıllık aldıktan sonra aradan 1 yıl geçtikten sonra yine parayla domain süresi uzatabilirsiniz.Ama dikkatli olun domain düşerse başkası alır.

Tasarımı nasıl yapıcam ?

İlk önce hangi tür site açacaksanız ona karar verdikten sonra mesela diyelim kişisel site açacaksanız hazır ücretsiz tasarım(scriptler) var ''kişisel site scripti'' diye aratırsanız google'da bir çok script bulabilirsiniz.Tasarımı kendim yapıcam diyorsanız html,php bilginiz olması gerekli.Sitemizde html dersleri diye aratarak html öğrenerek kendi sitenizi yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder